Hop-on hop-off rondrit per bus
BESCHRIJVING VAN DE TOUR

Verken in één of twee dagen de meest karakteristieke locaties en monumenten van Brussel met de rondrit Ontdek Brussel.

Verken Brussel op uw eigen tempo
Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad
Geniet van het adembenemende uitzicht om onvergetelijke foto's te maken
Beleef de stad in onovertroffen comfort tijdens een milieuvriendelijke rit!
Luister naar wetenswaardige informatie over Brussel met de audiogidsen voor volwassenen en kinderen
Belangrijke informatie
info | Trajecten & Diensten


De Blauwe lijnDe blauwe lijn voert u langs de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, het Belgisch Stripcentrum, de Kruidtuin, het Karel Rogierplein, de Basiliek van Koekelberg, de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken, het Koninklijk Kasteel van Laken en de Koninklijke Serres, het Atomium, het Magrittemuseum, het Sint-Katelijneplein, Manneken Pis, de Grote Markt en vele andere locaties.Dienstregeling

De blauwe lijn rijdt dagelijks het hele jaar door met de volgende dienstregeling

Van 28 maart tot 14 april rijdt de bus van woensdag to zondag met 4 vetrekken per dag van Centraal Station: 10:15am, 1:00pm, 2:45 pm and 4:30pm;

Van 15 april tot eind mei, diensten van 9:30 tot 17:30 (laatste vertrek) om de 60 minuten van vrijdag tot zondag en van 9:30 tot 16:30 (laatste vertrek) van maandag tot donderdag.

Van juni tot september van 9.30 tot 18.00 uur - om de 35 minuten.
De Rode lijnKies de rode lijn voor het beste uitzicht over Brussel met de Kunstberg, het Paleis voor Schone Kunsten, de Zavel en de Europese wijk, naast een groot aantal musea, waarvan de meeste zich in de buurt van het Koningsplein en het Coudenbergpaleis bevinden: Het Muziekinstrumentenmuseum, het Hortamuseum, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (Oldmasters, Magritte, Fin-de-Siècle, Meunier) en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark, alsook de Vijvers van Elsene en nog veel meer.Dienstregeling De blauwe lijn rijdt dagelijks het hele jaar door met de volgende dienstregeling

Van 1 april tot eind mei, diensten van 9:30 tot 17:30 (laatste vertrek) om de 45 minuten van vrijdag tot zondag en van 9:30 tot 16:30 (laatste vertrek) van maandag tot donderdag.

Van juni tot september van 9.30 tot 18.00 uur - om de 30 minuten.
Van 1 oktober tot eind maart, van maandag tot vrijdag bus dienst van 10:00 tot 16:00 uur en van zaterdag tot donderdag van 9:30 tot 18:00 uur. Bussen elke 45 min om de Rode lijn elke 60 min om de blauwe lijn.
U kunt de rondrit starten vanaf elke bushalte. Uw ticket is geldig voor een periode van 2 uur nadat het gevalideerd is. Gedurende deze tijd kunt u onbeperkt op- en afstappen.

audio | Audiogidsen


De audiogidsen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans in de bus en op de Tootbus-app.Er zijn gratis hoofdtelefoons voorzien in de bus. Draagt u ook uw steentje bij aan het behoud van de planeet? We nodigen u uit om uw eigen hoofdtelefoon mee te brengen.

kids | Speciaal voor kinderen

Speciaal voor kinderen ontworpen audiogidsen in het Nederlands, Frans en Engels aan boord van de bus.

ticket | Flexibele tickets

u wilt uw rit graag reserveren maar u weet nog niet wanneer u tijd zult hebben? De tickets zijn 6 maanden geldig vanaf de reserveringsdatum.

U kunt dus gerust vandaag reserveren en pas later vertrekken. Zijn uw plannen gewijzigd? U kunt uw ticket kosteloos of zonder opgave van reden wijzigen of annuleren tijdens de geldigheidsduur.

mask | Hygiënemaatregelen

Om u in de best mogelijk omstandigheden te verwelkomen, hebben we conform de officiële voorschriften verhoogde hygiëne- en veiligheidsmaatregelen aan boord van de bus ingevoerd.

green | Milieuvriendelijk vervoer

Onze bussen zijn 100 % elektrisch.

We willen ook graag de berg plastic- en papierafval verminderen met het oog op ecologisch toerisme en duurzame ontwikkeling.

Meer informatie

Stap aan boord van de Tootbus voor de rondrit Ontdek Brussel en verken de mooiste plekjes in één of twee dagen! Uw ticket is geldig op zowel de blauwe als de rode lijn, stap op bij één van de haltes en profiteer van het adembenemende uitzicht over de hoofdstad vanaf het bovendek van de bus. Bekijk de locaties die u wilt bezoeken van dichtbij tijdens een traject op maat van uw wensen.

Wanneer u graag een bepaalde locatie wilt bezoeken, kunt u uitstappen bij de eerstvolgende halte om op uw eigen tempo op verkenning te gaan. Langs de blauwe route bevinden zich de meest karakteristieke bezienswaardigheden van Brussel. Zo hebben we de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, het Belgisch Stripcentrum, de Kruidtuin, het Karel Rogierplein, de Basiliek van Koekelberg, de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken, het Koninklijk Kasteel van Laken en de Koninklijke Serres, het Atomium, het Magrittemuseum, het Sint-Katelijneplein, Manneken Pis en de wondermooie Grote Markt met het bijzondere Stadhuis en de befaamde hotels in art-nouveaustijl, die sinds 1998 op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken.

Voor een authentieke indruk van Brussel mag u de Marollenwijk niet overslaan, die een perfecte mix van oud en nieuw vormt. Hier treft u in een feestelijke, kleurrijke en vriendelijke sfeer de oudste bars van de stad, traditionele brasserieën, vintagewinkels, urban art en de beroemde vlooienmarkt aan.

De rode lijn staat garant voor een nieuw avontuur. Bezoek het Paleis voor Schone Kunsten, de Zavel of de Europese wijk. Uitstappen kan aan de halte Koningsplein, om de trappen naar de Kunstberg te beklimmen en te genieten van één van de mooiste uitzichten over Brussel of om één van de vele musea rond het Coudenbergpaleis te ontdekken: het Muziekinstrumentenmuseum, het Hortamuseum of de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België of de in het Jubelpark gelegen Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Breng zeker een bezoek aan de wijken Baljuw-Kastelein en Sint-Gillis, die een waar paradijs zijn voor liefhebbers van art nouveau, of maak een rustgevende wandeling langs de oevers van de vijvers van Elsene.

Brussel lijkt wel een openluchtmuseum. Kijk omhoog en ontdek op elke straathoek striptekeningen en street art - op muren van gebouwen, banken, lantaarnpalen, winkelgevels en zelfs op plafonds!

Uw ticket is onbeperkt geldig voor een periode van 24 uur nadat het gevalideerd is.

Gerelateerde producten
Verken Brussel op uw eigen tempo
Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad
Geniet van het adembenemende uitzicht om onvergetelijke foto's te maken
Beleef de stad in onovertroffen comfort tijdens een milieuvriendelijke rit!
Luister naar wetenswaardige informatie over Brussel met de audiogidsen voor volwassenen en kinderen
Volwassen
€31 €24,80
Kind
€15 €12
Hop-on hop-off rondrit per bus
20% UIT
Boek nu
Afrekenen laden...