Brussel Ontdekken + Mini Europe
BESCHRIJVING VAN DE TOUR

Haal het meeste uit uw bezoek aan Brussel met dit combiticket, dat toegang geeft tot de hop-on/hop-off rit 'Brussel ontdekken' van Tootbus en ook tot Mini-Europa, een park waar alle Europese bezienswaardigheden in miniatuurformaat te bezichtigen zijn.

Verken Brussel op uw eigen tempo
Geniet van het prachtige uitzicht en maak mooie foto's vanaf het openluchtdek
Ervaar de stad op een duurzame manier, uw rit is milieuvriendelijk!
De audiogids voor volwassenen en kinderen omvat belangrijke weetjes over Brussel
Bezoek heel Europa in de wonderbaarlijke wereld van Mini-Europa
Belangrijke informatie
info | Trajecten & Diensten


Dienstregeling Tootbus Brussel

De bussen rijden dagelijks. De dienstregeling en de regelmaat verschillen per seizoen. Raadpleeg onze pagina met dienstregelingen voor meer informatie.


De haltes staan aangeduid op de kaart hierboven.Locatie en openingstijden van Mini-Europa
Locatie

Voetballaan 1 (Bruparck)
Openingstijden

Van 20 maart tot en met 30 juni: 9.30 - 18.00 uur

Van 1 juli tot en met 31 augustus: 9.30 - 20.00 uur

1 september tot en met 30 september: 9.30 - 18.00 uur

Van 1 oktober tot en met 9 januari: 10.00 - 18.00 uur

Op zaterdag van 17 juli tot en met 14 augustus: 9.30 - 00.00 uur (middernacht) Met vuurwerk

Van 4 januari tot en met 12 maart: gesloten

audio | Audiogidsen

De audiogidsen zijn beschikbaar in Engels, Frans, Nederlands (BE), Spaans, Duits, Italiaans, Braziliaans, Japans, Chinees, Arabisch en Russisch in de bus en op de Tootbus-app.

Er zijn gratis hoofdtelefoons voorzien in de bus. Draagt u ook uw steentje bij aan het behoud van de planeet? We nodigen u uit om uw eigen hoofdtelefoon mee te brengen.

ticket | Flexibele tickets

u wilt uw rit graag reserveren maar u weet nog niet wanneer u tijd zult hebben? De tickets zijn 6 maanden geldig vanaf de reserveringsdatum.

U kunt dus gerust vandaag reserveren en pas later vertrekken. Zijn uw plannen gewijzigd? U kunt uw ticket kosteloos of zonder opgave van reden wijzigen of annuleren tijdens de geldigheidsduur.

green | Milieuvriendelijk vervoer

Onze bussen zijn 100 % elektrisch.

We willen ook graag de berg plastic- en papierafval verminderen met het oog op ecologisch toerisme en duurzame ontwikkeling.

Hoogtepunten
Meer informatie

Stap aan boord van één van onze panoramische elektrische bussen en verken de topattracties van de stad langs zowel het blauwe als het rode parcours. U kunt op- en afstappen bij alle aangeduide bushaltes om de stad op uw eigen tempo te verkennen.

Het rode parcours brengt u langs populaire bezienswaardigheden, waaronder het Paleis voor Schone Kunsten, de Zavel, het Europees Parlement en verschillende musea, waaronder het Muziekinstrumentenmuseum, het Hortamuseum en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Bij de halte Koningsplein hebt u ook een prachtig uitzicht over Brussel vanop de Kunstberg.

Het blauwe parcours biedt op zijn beurt een prachtig uitzicht over de Sint-Michielskathedraal en de Kruidtuin, het Atomium en uiteraard ook Mini-Europa!

Mini-Europa bevindt zich op slechts 10 minuten wandelen van het Atomium. Stap af bij halte 4 van het blauwe parcours om de wonderbaarlijke wereld van Mini-Europa te ontdekken: Bonsaibomen, bloemrijke aanplantingen en miniatuurbomen versieren de 350 op schaal 1/25 gereproduceerde monumenten. Er zijn duizenden levensechte figuren en animaties te bewonderen! Laat de Vesuvius uitbarsten of aanschouw de lancering van de Ariane-raket. Dit zowel ludieke als educatieve bezoek van twee uur biedt u de mogelijkheid om de historische, architecturale en culturele rijkdom van de 27 lidstaten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk (opnieuw) te ontdekken.

Uw ticket is onbeperkt geldig voor een periode van 24 uur nadat het gevalideerd is.

Brussel Ontdekken + Mini Europe
20% UIT
Boek nu
Afrekenen laden...